Gå til innhold
Arkivverket

Kan dette være en gammel sorenskriverhatt??


Bjørn Piro
 Del

Recommended Posts

 

Min oldefar Andreas Piro (1832+1914) var sorenskriver -  de siste 21 årene på Hamar - før han fratrådte 80 år gammel. Sorenskriveruniformen hans ble testamentert til Hedmark museet.  Museet har sendt meg foto av selve uniformen, men de fant ikke hatten. I ettertid har museet sendt meg vedlagte bilde med spørsmål om dette kanskje kunne være Piros uniformshatt (se vedlegget) . Jeg har et bilde fra 1897 (fra et bryllup innen familien)  som viser sorenskriveren i full uniform og med også hatt på hodet. Bildet er noe utydelig, men hatten synes annerledes enn den som museet har sendt meg. Kan hende hadde sorenskriveren også en mer standsmessig uniformshatt som bare ble benyttet  i offisielle sammenhenger.

Mitt spørsmål blir om noen har kunnskap om hva slagsuniforms hatt det tilsendte bildet fra museet viser. Alternativt om hvor man bør henvende seg for denne type spørsmål.

Hedmarkmuseet.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for innspillene. Ja Sven, hatten du fant bilde av er nøyaktig lik den museet på Hamar har sendt meg. Jeg tror neppe dette var snutehatten sorenskriver Piro brukte. Legger ved bilde av ham fra 1897 da han deltok i full sorenskriveruniform i sin nevøs bryllup. Snutehatten han bærer her ser ganske annerledes ut. Justismuseet ligger i Trondheim og jeg skal rette en henvendelse dit.

dit.1411919062_sorenskriverPiro1897.thumb.jpg.5152a703c2eb5a61fe15e2eb74011031.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.