Gå til innhold
Arkivverket
Bjørn Piro

Kan dette være en gammel sorenskriverhatt??

Recommended Posts

Bjørn Piro

 

Min oldefar Andreas Piro (1832+1914) var sorenskriver -  de siste 21 årene på Hamar - før han fratrådte 80 år gammel. Sorenskriveruniformen hans ble testamentert til Hedmark museet.  Museet har sendt meg foto av selve uniformen, men de fant ikke hatten. I ettertid har museet sendt meg vedlagte bilde med spørsmål om dette kanskje kunne være Piros uniformshatt (se vedlegget) . Jeg har et bilde fra 1897 (fra et bryllup innen familien)  som viser sorenskriveren i full uniform og med også hatt på hodet. Bildet er noe utydelig, men hatten synes annerledes enn den som museet har sendt meg. Kan hende hadde sorenskriveren også en mer standsmessig uniformshatt som bare ble benyttet  i offisielle sammenhenger.

Mitt spørsmål blir om noen har kunnskap om hva slagsuniforms hatt det tilsendte bildet fra museet viser. Alternativt om hvor man bør henvende seg for denne type spørsmål.

Hedmarkmuseet.jpg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Terje Hatvik
Skrevet (endret)

Politimesterens og/eller fogdens hatt? Snutehatt til parade?

Endret av Terje Hatvik

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Bjørn Piro

Takk for innspillene. Ja Sven, hatten du fant bilde av er nøyaktig lik den museet på Hamar har sendt meg. Jeg tror neppe dette var snutehatten sorenskriver Piro brukte. Legger ved bilde av ham fra 1897 da han deltok i full sorenskriveruniform i sin nevøs bryllup. Snutehatten han bærer her ser ganske annerledes ut. Justismuseet ligger i Trondheim og jeg skal rette en henvendelse dit.

dit.1411919062_sorenskriverPiro1897.thumb.jpg.5152a703c2eb5a61fe15e2eb74011031.jpg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.