Gå til innhold
Arkivverket
Gunnar Lied

Sjøfart - handel mellom Kristiansund og Cuba 1885 - 1900

Recommended Posts

Gunnar Lied

I FT 1885 for Kristiansund er Mathias Christian Lied oppført som sjømann. Jeg prøver å finne et arkiv som kan inneholde opplysninger om handelen med klippfisk til Cuba, sskipsnavnene som seilte til Cuba, hvilket sskipsnavnene som Mathias Christian Lied seilte med. Etter et stort antall forsøk står jeg helt i stampe! Får bare 0 data i søket.

Hvordan søke videre?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
AnitaRiise (Statsarkivet Bergen)

For å finne ut kva for skip Mathias seilte med kan du få gjort oppslag i sjømannsrullane. Sidan det dreier seg om Kristiansund vil dette truleg vere rullane som blir oppbevarte på statsarkivet i Trondheim. Så langt er ikkje desse publiserte, men du kan be om oppslag her:

https://www.arkivverket.no/tjenester/bestill-en-enkeltopplysning

Elles så vil truleg tollarkiva kunne fortelje noko om denne eksporten. Det kan vere noko i femårs-meldingane til Amtmannen og dei kan ha sendt data til Statistisk Sentralbyrå. Det er begrensa kva som er publisert på nett, men du kan bruke Arkivportalen til å finne ut kva som ligg i arkiva og planlegge lesesalsbesøk:

http://www.arkivportalen.no/

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.