Gå til innhold
Arkivverket
espen su

Søker informasjon om Karl Johan Johansen f.1876, døde i Brooklyn 1907

Recommended Posts

espen su

Jeg søker noe mer detaljert informasjon om Karl Johan Johansen, f. 22.07.1876 Ønsø Østfold (Fredrikstad), konfirmert i Sem/Slagen 19.04.1891, død i Brooklyn New York 01.03.1907, bare 30 år gammel.  Han vokste opp i Tønsberg, og ble tidlig sjømann. Jeg har letet etter sjømannsrulle for Karl Johan uten hell, og har ikke funnet bekreftende kilder til hvorfor han befant seg i Brooklyn ved sin død, hvor kirkebok sier dødsårsak var Tyfus. Så han må ha ligget på sykehus i Brooklyn, og vi må anta at konsulatet eller sjømannskirken har meddelt dødsmelding hjem til Norge. Søker derfor informasjon fra konsulatarkivene e.l.

 

Søker også hjelp til å finne riktig sjømannsrulle, da jeg ikke har lykkes med å finne ham i rullene for Tønsberg mønstringskontor.

Forøvrig har jeg også søkt etter spor i avisen Brooklyn Daily Eagle, og på Ellis Island og Familysearch.

 

Far til Karl Johan var fergemann Johan August Karlsen f.1845 i Dahls Edh i Sverige. Mor var Johanne Hansd. f.1845. Søsken til Karl var Hilda Marie Haugan f.1879, Johanne  Østensen f.1888,

Karl Johan var gift med Anna Olufine Johannesen f.1879. Se kobling til Familysearch. De ble gift 02.08.1903 Uranienborg i Oslo. Far til Anna var matros/seilmaker Alfred Johannesen f.1852

 

Se også kirkebok for Tønsberg, Vestfold fylke, Tønsberg, Ministerialbok nr. I 13 (1900-1913), Døde og begravede 1907, side 542:  

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
AnitaRiise (Statsarkivet Bergen)

Du kan ta kontakt med statsarkivet i Kongsberg for å høyre om dei har registre til sjømannsrullene som kan hjelpe deg.

Når det gjeld kva som står i meldinga om dødsfallet som er komt via konsulatet til byfogden vil dette kreve et oppslag i arkivet(enten hos byfogden eller hos konsulatet).

For å be om oppslag i arkiva nytter du lenka under:

https://forum.arkivverket.no/topic/230660-s%C3%B8ker-informasjon-om-karl-johan-johansen-f1876-d%C3%B8de-i-brooklyn-1907/

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.