Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Sissel Marit Bue

Feilprosent.

Recommended Posts

Sissel Marit Bue

Vi i Slekt og Data Oslo/Akershus transkriberer bl.a. kirkebøker. Hvor stor feilprosent i transkriberingen kan Digitalarkivet / Arkivverket akseptere ? Hører at det aksepteres 3 % i AMF-samarbeidet.

Med beste hilsen 
Sissel Marit Bue, kildekoordinator Slekt og Data Oslo/Akershus.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Anette S. Clausen

Samarbeidet med Ancestry, MyHeritage og FamilySearch er regulert av en helt egen avtale, og krav og forpliktelser der kan ikke overføres til samarbeidet vi har med dere som er frivillige.

 

Vi måler normalt ikke feilprosent i dataene vi mottar fra frivillige, så jeg kan ikke si hvor stor feilprosent vi aksepterer. Det vi gjør når vi mottar data er å kjøre maskinelle sjekker for å se at det er i overensstemmelse med standarder for transkribering, deretter sjekker vi for doble spørsmålstegn. Er det mye av dette må vi se over dataene mer grundig. Da kan det være at vi ser at dataene inneholder så mye usikkerhet og evt. feiltranskriberinger at vi ikke kan publisere dataene. I slike tilfeller velger vi som oftest å sende dataene i retur og ber om at de blir gjennomgått på nytt. Andre ganger gjør vi selv korrekturarbeidet.

 

Dataene vi mottar som er transkribert av frivillige har svært god kvalitet og det hører til sjeldenhetene at vi ikke kan publisere data for kvaliteten er for dårlig. Vi har derfor ikke sett et behov for å fastsette en feilprosentsats. Samtidig forventer vi ikke feilfrie transkriberinger for det kan være vanskelig å tyde håndskriften og det skal også være rom for tastefeil.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.