Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Kaj Skagen

Myklesaken

Recommended Posts

Kaj Skagen
Posted (edited)

Jeg søker et dokument som er delvis sitert i: «Anders Heger: Agnar Mykle. Et diktet liv», s. 284, et anonymt brev som en stund inngikk i aktoratets dokumentliste under byrettssaken. På lokalhistoriewiki.no på siden «Myklesaken i det norske rettssystemet» (Maren Dahle Lauten) er dette dokumentet beskrevet slik:

 

«I arkivet etter Oslo politikammer ligger dokumentene i Myklesaken samlet. Dokumentlisten i sak 2085/57 (O.J.P. nr. 349-57) har i alt 57 poster. Etter høyesterettsdom av 9.mai 1958 ble saken returnert til Oslo politikammer, via Riksadvokaten og Statsadvokatene i Oslo. Myklesaken har 15 sider med grønne ark for «oversendelsespåskrifter». Her kan vi følge papirenes gang fra instans til instans. Bortsett fra et eksemplar av Lasso rundt fra Luna og to eksemplarer av Sangen om den røde rubin ser saksdokumentene ut til å ha kommet helskinnet gjennom sin vandring mellom rettsinstansene fra mars 1957 til mai 1958. [2] Blant de ulike prosesskrivene og dommene ligger også flere mapper med utklipp fra ukeblader og aviser, som viser hvordan boka ble mottatt. Dokument nr. 7. i saksmappen er ei avskrift av et anonymt brev datert 21.januar 1957 stilet til Kirke- og undervisningsdepartementet. Brevet var kommet inn til Oslo kriminalpoliti via Justisdepartementet, Riksadvokaten og Statsadvokatene i Oslo. Politiet ble bedt om å gjøre forlaget kjent med skrivet. Det anonyme brevet, som er undertegnet «Skadeskutt», ser ut til å ha utløst Myklesaken. Det kom fra en kvinne som mente at hun var omtalt i boka og ble kjent igjen av andre.» 

 

Til tross for gode opplysninger har jeg ikke klart å søke meg frem til dette dokumentet, som jeg trenger til et pågående arbeid, og ville være takke nemlig for hjelp til å finne det, evt. få tilsendt en kopi mot sedvanlig vederlag.

Edited by Kaj Skagen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.