Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Svein O. Tislevoll

Om Arkivverket Riksarkivet - Regjeringskommisjonen 1807 - 1810 1. kontor/byrå

Recommended Posts

Svein O. Tislevoll

Hei!

 

Fant på en nettside, noe om Arkivverket Riksarkivet  EA - 2871 - Regjeringskommisjonen 1807- 1810, 1. kontor/byrå. Står at arkivet er på 10 hyllemeter og omfatter tidsrommet 1807- 1810. 

Pakkesaker i første kontor: Her finnes bla a. de statistiske oversiktene som regjeringskommisjonen ved brev 21.1.1808 og 9.6.1809 lot samle for å kunne dokumentere Jordbrukets yteevne og beregne landets behov for importvarer. Grunnlagsmaterialet er tabeller over henholdsvis husdyr og for og over kornavl. Begge slags oversikter ble utarbeidet på prestegjeldsnivå, og de førstnevnte består av spesifiserte oppgaver for hver enkel gård. Det er de spesifiserte oppgaver med opplysninger om husdyr, for og kornavl som jeg er interessert i mest. Er dette materialet publisert noen plass, i tilfelle hvor finnes det/hvis ikke det er publisert, hvordan få tilgang til materiale med gårdene som har interesse?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Kristian Hunskaar (Arkivverket)
Posted (edited)

Arkivkatalogen, som gir oversikt over arkivets innhold, finnes på Arkivportalen: http://www.arkivportalen.no/search?under=RA%2FEA-2871%2FDd

 

Tilfeldigvis er én av arkiveskene i serien pakkesaker, nærmere bestemt nr. 11 om husdyr og fôr i Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal, skanna: https://media.digitalarkivet.no/db/contents/69758 (NB: Det er i skrivende stund en feil med de 29 første bildene.)

 

Øvrige esker kan bestilles til Riksarkivets lesesal.

Edited by Kristian Hunskaar (Arkivverket)
Feilen rettet

Share this post


Link to post
Share on other sites
Svein O. Tislevoll

Takk for svaret Kristian, det er Hordaland jeg ser på nett nå (Sogn og Fjordane kan også ha interesse senere, så er bra at det er skanna). Riksarkivets lesesal er det få som har tilgang til. Er det lenge til Hordaland blir skanna? Hvis ikke, hvordan går jeg frem, for å få vite hva som står om gårdene som jeg er interessert i, er det noen i Riksarkivet som kan se etter hva  som står der?

 

Det er L0009 - Kreatur og for: Opptelling i Sunnhordland og Hardanger i søndre Bergenhus amt  RA/EA - 2871/L0009 som jeg er interessert i, og mest interesse har det som står om gården Fitje (nå Fitjar) og gården Rimmereide (nå Rimbareid).  

Share this post


Link to post
Share on other sites
Kristian Hunskaar (Arkivverket)

Det er bare tilfeldig at den ene boksen er skanna; det er ikke planer om å skanne de øvrige med de første.

 

Dersom du ikke selv har anledning til å besøke Riksarkivet, kan du sende henvendelse og be om oppslag. Forutsetningen er at du kan spesifisere nokså konkret hva du er ute etter, og det later det til at du kan. Bruk henvendelsesskjema: https://www.arkivverket.no/tjenester/bestill-en-enkeltopplysning

Share this post


Link to post
Share on other sites
Svein O. Tislevoll

Takk for svaret, det er bra at det er mulig med oppslag. Skal se på det, og fylle ut skjemaet snart. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.