Jump to content
Arkivverket

Foto/scan av middelalderdiplomer


Aleksander Engeskaug

Recommended Posts

Hei!

 

Først: Beklager hvis dette spørsmålet har dukket opp ofte i tidligere innlegg.

 

Mitt spørsmål gjelder hvordan man enklest mulig kan få tilgang til fotografier av middelalderdiplomer. Jeg vet at diplomene er avskrevet i Diplomatarium Norvegicum, men naturlig skepsis gjør at jeg gjerne skulle ønske å konsultere originaldokumentene. Jeg vet at de ikke lånes ut, så nest beste løsning blir da i form av et fotografi. Men hvordan kan jeg få tilgang til dette på enklest mulig måte? Jeg leser at det finnes et bestillingsskjema for bestilling av fotografier på lesesalene. Men jeg bor ikke Oslo. Er det mulig å bestille dette digitalt og også få fotografiet tilsendt per epost? Foreløpig er det kun snakk om ett dokument. Det synes litt tungvint å måtte reise inn til Oslo og møte opp på lesesalen for å levere bestillingskjemaet manuelt når jeg likevel ønsker å få tilsendt dokumentet i digital form. Så spørsmålet mitt et i grunn om det finnes noen løsninger for dem som ikke bor i Oslo.

 

Beste hilsener,

Aleksander Engeskaug

Link to comment
Share on other sites

Jeg ser at norrøne fragmenter og dokumenter er scannet og det samme med diplomer yngre enn 1570. Mens diplomer eldre enn 1570 og som er trykket i Diplomatariet foreløpig ikke er prioritert. https://www.digitalarkivet.no/content/83/diplomer-og-fragmenter Det skal være mulig å bestille fra arkivverket i arkivportalen, men det er ikke alltid så lett å finne riktig dokument: https://www.arkivportalen.no/   

 

Link to comment
Share on other sites

Middelalderdokumenter er noe av det vi prioriterer for digitalisering og publisering i år, så det er mulig det du er på jakt etter står på listen vår. Hvis du sender inn en henvendelse via skjema https://www.arkivverket.no/tjenester/bestill-en-enkeltopplysning/andre-henvendelser#!/form/0 og oppgir hva du er på jakt etter, så kommer dette til rette vedkommende og du vil få kjapt svar.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Mange takk for svar til dere begge! Diplomet jeg er på jakt etter er fra tiden før 1570. Har nå sendt spørsmålet videre via skjemaet for andre henvendelser. 

 

Mvh

Aleksander Engeskaug 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.