Gå til innhold
Arkivverket

Sø i transkriberte kirkebøker


Hans  Myhre
 Del

Recommended Posts

Ser at transkriberte kirkebøker er på digitalarkivet. Dette er jo indsendte databaser.  Mden, her på digitalarkivet kan en bare søke døpte   via kun far eller mor og få opp en haug barn med akkurat denne faren med forskjellige mødre en da må sortere ut. Hvorfor kan en ikke søke med både far og mors navn og få opp deres barn slik en kan gjøre i de indsendte basene. Sikter spesielt til Gran, Hadeland som jeg selv har og med mye bedre søkemulighet enn de på digitalarkivet. I en database bør en jo kunne søke på alle felt samtidig.

Endret av Hans Myhre
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ein har mogelegheit til å søkje på biperson i avansert personsøk. Der kan ein også avgrense søket etter tidsrom, geografi, kjeldetype osv. Merk at det er svært avgrensa søkjemogelegheiter i forhold til trunkering på biperson. Eg vil tru at årsaka har med korleis søkemotoren i Digitalarkivet er bygd opp, og det er sikkert lite å gjere med dette utan samstundes å skifte ut med "nytt" Digitalarkiv. (Dette er det nok andre som kan meir om).

Endret av Torbjørn Igelkjøn
Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.