Jump to content
Arkivverket

Farsskapssak, 1915


Tonje Ringkjøb Seljenes

Recommended Posts

Tonje Ringkjøb Seljenes
Hei.
Mitt navn er Tonje Ringkjøb Seljenes, og jeg er født den 22.03.1994. Jeg driver med slektsforskning, og jobber med å finne ut hvem min oldefar kan ha vært. Min mormor er født den 17.05.1915, i følge fødselsregistreringen, på Årstad i Bergen. Moren het Annette (Agnethe) Kristiane Arentzberg, og var født 1.1.1885 i Mo i Rana.
 
Annette var juridisk sett enda gift med Albert Andreas Bech Arentzberg, men scanning av skilsmissen tyder på at det ikke er han som er faren. De skal angivelig ha gått fra hverandre i 1909 da datteren Mary var 3 år gammel, ifølge Mary sine etterkommere.  Det jeg vet er at Agnethe på denne tiden jobbet på Hurtigruten som dampskippike, i alle fall skal hun ha gjort det i de periodene hun var lengre vekke. Vi mangler adresse på henne fra 1913-1918 så det kan jo stemme. 

I følge dåpsmeldingen var foreldrene hun vokste opp med hennes adoptivforeldre, de het Ingvald Martin Ringkjøb han var født 13.12.1877 og Kristine Ringkjøb f. Olsen født 19.09.1872.  Det kommer tydelig frem at  dette var hennes adoptivforeldre. Men det fins i følge fylkesmannen ingen juridiske papirer hos de på gjennomført adopsjon. Det utelukker ikke nødvendigvis en adopsjon, men i alle fall en offentlig kjent adopsjon. Vi tenker derfor at hun kan ha vært et pleiebarn/fosterbarn. Så langt har vi ikke funnet spor av dette, men det er usikkert om jeg har leitet med fram til de riktige kildene. 
 
Vi lurer nå på om det noen gang ble iverksatt en farskapssak rundt henne. Hun ble angivelig født på Årstad i Bergen, men levde fra 19.02.1916 og frem til årsskiftet 1921 i Odda. Men hvor hun var vært fra fødsel og til dette har vi ingen informasjon om, men vi ønsker veldig gjerne informasjon - og tar med glede imot tips til hvor vi kan lete. 
 
Mvh
Tonje Ringkjøb Seljenes
 
Aktuelle linker jeg har kontroll på:
Født:
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.