Gå til innhold
Arkivverket

Rederiarkiver, skipsjournaler, mannskapslister


Magnus Barth
 Del

Recommended Posts

Hei! Jeg søker dokumentasjon knyttet til et havari i 1914 hvor jeg har en antakelse om at min tippoldefar var ombord. Det gjelder barken "Anglo-Norman" fra Porsgrunn, eid av J. Jeremiassen (https://skipshistorie.net/Porsgrunn/PGR257Jeremiassen/Tekster/PGR25718990100000 ANGLO NORMAN.htm). Skipet grunnstøtte utenfor New Zealand i 1914, jeg har funnet avisutklipp hvor det fremkommer at hele besetningen overlevde. Mitt spørsmål er om det finnes dokumentasjon fra rederiet eller offentligheten knyttet til seilasen og havariet, mest interessant er å få bekreftet om min tippoldefar var ombord. Finnes det bevarte skipsjournaler, i så fall hvor oppbevares dette?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det skal normalt vere tatt opp sjøforklaring ved forliset. Enten i næraste hamn eller på skipet sin heimstad. Denne kan ein finne igjen i Sorenskrivararkivet eller i eit konsulat-arkiv.

Elles så ser vi også at det fins ei mappe på det sletta skipet: https://www.arkivportalen.no/entity/no-a1450-01000001139160?ins=RA Nokre gongar finn ein også sjøforklaringa der. Så vi anbefaler at du startar med eit lesesalsbesøk på Riksarkivet. (For å be om oppslag må du bruke skjema)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.