Jump to content
Arkivverket

Takstprotokoller fra jernbaneverket, vedr. ekspropriasjoner til Voss-Eidebanen/Granvinbanen/Hardangerbana i 1937


Anne Helene Skorve

Recommended Posts

Anne Helene Skorve

Hei, har statarkivet takstprotokollene til Jernbaneverket for Voss-Eidebanen? (skiftet navn til Granvinbanen ved åpningne i 1935 og skiftet igjen navn til Hardangerbana i feb.1936).

I følge vedlagte oversikt over takstprotokoller fra jernbaneverket, står det på s 3 (får visst ikke vedlagt dette, men tittel er "Jernbaneverket. Biblioteket Takstprotokoller Katalog over dokumenter for ekspropriasjon av grunn for jernbane mv., av Tore H Vigerust Oslo 2008 

Sitat

Samlingen av takstprotokoller ved Jernbaneverkets bibliotek i dag utgjør hoveddelen av hva som har eksistert på Østlandet, men er slett ikke komplett. Takstprotokollene fra Trondheim/ Region Nord er alle avlevert til Statsarkivet i Trondheim, dit medarbeidere fra JBV drar for å benytte dem når det trengs. Det antas at takstprotokollene for Bergensbanen vest for Hønefoss og Sørlandsbanen sør for Gransherad i Telemark har blitt avlevert til statsarkivene i henholdsvis Bergen, Stavanger og Kristiansand.

 

I tinglysingsdokumenter vedrørende ekspropriasjonene som Jernabneverket utførte i 1937 er det vist til  ekspropriasjons- og kartkonduktørforretningen, Se pantebok:  https://media.digitalarkivet.no/view/26650/820

 

28/6-1937 ble det avholdt skyldskifte over områdene langs Hardangerbana som Norges Statsbaner, jernbaneanlegget hadde forlangt fraskilt.

Standardtekst i alle skyldskiftene er: 

Grensone og viddi av det eksproprierte jordstykke gjeng fram av ekspropriasjons- og kartkonduktørforretningen som det vert vist til.

 

 

Jeg er interessert i å vite grenseoppgangen for Takst 33 fra 28/6-1937, skyldskifte over 47-35 Eldorado. 

 

Men i første omgang er om dere har disse kartkonduktørforretningene for Voss-Eidebanen/Granvinbanen/Hardangerbana.

 

Vennlig hilsen

Anne Helene Skorve

 

Link to post
Share on other sites
Anita Riise - Arkivverket

Vi ber alle brukere om å ha både for- og etternavn med i visningsnavnet sitt. Bruksanvisning for hvordan forandre visningsnavn:

https://www.digitalarkivet.no/content/change-display-name

 

Om du søker på Kartkonduktør på Arkivportalen og velger Statsarkivet i Bergen som arkivinstitusjon får du opp protokoller både i NSB sitt arkiv og hos Fylkesmannen. I tillegg har vi meir arkiv frå NSB enn det som ligg på Arkivportalen. Vi må uansett slå opp i arkivet for å sjå kva vi finn der. Anbefaler deg derfor til å legge ei bestilling på det du ser etter i skjema, så går det til saksbehandling (men ja, eg vil anta at dette er materiale som finst på Statsarkivet i Bergen):

https://www.arkivverket.no/tjenester/bestill-en-enkeltopplysning

  • Thanks 1
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.