Jump to content
Arkivverket

Født 1923 i Manger/Hordabø/OS ??


Geir Antoniussen

Recommended Posts

Utklippet er hentet fra OS bygdebok under stedet Midthus. En av barna Karl Olsen Manger og Anna Nilsdatter får, Aslaug skal ifølge bygdeboken være født i 1923. Jeg finner Anna Marie f. 1914 og Randi f. 1916 i Manger. Olga f. i 1918 finner jeg født i OS på Midthus. Finner også en gutt Nils f.i 1920 som dør som barn.

 

Utfordringen er å finne Aslaug f.1923 i en kirkebok. Ut fra bygdeboken kan det se ut som de flytter tilbake til Manger/Hordabø en gang etter 1920, men jeg finner ikke Aslaug i kirkebøkene her. Finner den heller ikke i Os i 1923. Mulig de bodde et annet etter Midthus. Når Nils dør i 1921 bor de på Midthus.

 

https://www.digitalarkivet.no/view/267/pg00000000408275

 

Mvh

Geir Antoniussen

Midthus.PNG

Randi.PNG

Olga.PNG

Link to comment
Share on other sites

Kirkebøkene for Manger prgj er skannet frem til 1923 så du finner ikke dåpen hennes der enda. Du kan sende en forespørsel til Arkivverket om dåpen så får du hjelp der til bekreftelsen. Radøy har 3 prgj i den perioden Manger, Hordabø og Sæbø og har kikket i de skannede utgavene fra Hordabø og Sæbø som går litt lenger frem i tid men ikke funnet henne der, så hun er nok døpt i Manger. Fant litt info om Karl og familien i bygdebøkene fra Radøy «Radøy gjennom tidene» bind 2 side 186. Karl Georg Olsen Manger f1887 var son til Kari Villumsdtr og Ola Eilevsen Li i Manger og Karl tok opp etternavnet Manger og endra det til Vågenes. Han kjøpte bruket på Vågenes bnr 3 i 1930.

Karl hadde 5 barn i første ekteskap og Aslaug var tvilling med Kirsten som døde i 1924. I ander ekteskap hadde han et barn til som ikke er nevnt i bygdebok di Edit Karin f. 1942.

Bygdebøkene fra Radøy får du lånt på biblioteket og ser du etter foreldra til Karl så finn du dei i bind3 på side 690.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.