Gå til innhold
Arkivverket

Kommer til feil år i kirkeboka når jeg trykker på knappen "skannet". Skal det være slik? Eller er transkriberingen feil?


tom askerøi
 Del

Recommended Posts

Jeg var inne på denne siden og lurte på om det ikke sto noe mer enn det som var transkribert:

 

Peder Tostensøn - Ministerialbok for Bragernes prestegjeld 1634-1662 (0602aB) - Digitalarkivet

 

Men når jeg her trykker på "skannet" så bringes jeg til kirkeboken i året 1644 - til tross for at det står at vedkommende døde i 1650:

 

https://www.digitalarkivet.no/kb20061215630029

 

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ifølge transkripsjonen skal begravelsen stå på side 50. Vi har sikkert brukt det transkriberte sidetallet til å lenke til den skanna kirkeboka, for det er oppslaget side 50-51 som du kommer til.

 

Men det viser seg at sidetallet i transkripsjonen ikke er sidetallet. Begravelsen står ikke på side 50, men på det 50. bildet indeksert som kronologisk liste: https://media.digitalarkivet.no/view/8447/41746/50

  • Takk 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for lenken, men jeg klarte å bla meg frem til 1650 - jeg bare ville si fra at her var det antagelig noe galt... (smil)

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.