Jump to content
Arkivverket

Skifteprotokoll Nordhordaland D4b


Rolf Hestetræet

Recommended Posts

Det henvises til skifteprotokoll D4b når man foretar dette søket. https://www.digitalarkivet.no/view/27/pa00000000016821 

Går man inn å søker i det skanna skiftemateriale for det aktuelle området så finner man D3 og D5 under skifteprotokollutloddinger men ikke D4.

Er denne protokollen ikke skanna enda eller er det feil henvisning til protokoll? Har søkt og kikket i D3 som omhandler samme tidsperiode men finner ikke relevant person.

Link to comment
Share on other sites

På 28.4.2022 den 14.43, Torbjørn Igelkjøn skrev:

Det må vel vere snakk om denne?

https://www.arkivportalen.no/entity/no-a1450-07000000082249?ins=SAB

 

Så blir spørsmålet kvifor denne (og d4a) ikkje er lagt ut, og om det evt. er planar om å skanne protokoll(ane).

 

De skifteutlodningsprotokollene som er skanna, er skanna fra mikrofilm. Av en eller annen grunn har 4A og 4B ikke blitt mikrofilma i sin tid. Jeg har ført protokollene opp på liste over skifteprotokoller i SAB som skal skannes, men det er fra før ei nokså lang liste. Dessuten venter SAB på ny protokollskanner, etter at den forrige brøt sammen. Det går derfor ennå noen uker, før det blir skanna en eneste protokoll i Bergen.

  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...
På 25.1.2023 den 9.18, Rolf Hestetræet skrev:

Er endel måneder siden jeg spurte om denne saken og lurte på når den er planlagt skannet.

 

Det er intet mindre enn 481 skifteprotokoller på skanningsplanen i Statsarkivet i Bergen, og det er i utgangspunktet ikke noen fastlagt indre prioritering blant skifteprotokollene. Det er også mye annet som skal skannes, bl.a. kirkebøker, så det vil med andre ta lang tid å komme gjennom alt.

 

Nå har vi flagget de to skifteutlodningsprotokollene som spesielt etterspurte, og da håper jeg at de blir skanna om ikke så lenge.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.