Gå til innhold
Arkivverket

Manntall Aker 1843


Wenche Falck
 Del

Recommended Posts

Kunne jeg få hjelp til tyding på det som står vedrørende adressen Hefty og nummeret 20, foran løpenr. 59 til og med 61? , samt anmerkninger om boforhold etc. Løpenr 59 Ole Halvorsen, l.nr 60 Elen Halvorsen, og de to siste 60 og 61 er Mathea og Syvert 16 og 6 år gamle. Alder på foreldre stemmer ikke helt da de var noen år eldre. Takknemlig for hjelp!

Mvh. Wenche J.Falck. 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei, beklager!  Det gikk visst litt fort i svingene! Jeg logget på fra telefon og da må en vise at en ikke er en robot og trykke på bilder av båter og trafikklys så da kom jeg litt ut av det.

Takk for påminnelsen! 

 

Det er manntall for Aker Nordre Vestbygden 1843.  Når det gjelder Heftyes plass så har jeg lurt på hvor den plassen lå i forhold til i dag og ble litt nysgjerrig på nummeret i tilknytning til adresse Heftyes. Noen ganger står det løkke og andre ganger plass i forbindelse med dåp og konfirmasjoner.

Det står litt nede på siden til venstre forab løpenr. 59 Ole Halvorsen, 60 Elen Halvorsen ( tidl. Johnsdatter) 61 Mathea 16 år(?)  og  l.nr. 62 Syvert  6 år.  På forhånd takk! 😊

Mvh. 

 

Her er lenken: 

 

OBA, Manntall for Aker 1843, 1843
Brukslenke for sidevisning: https://www.digitalarkivet.no/of19011843000070


 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ok, takk skal du ha! Lpd har vel noe med verdien eller skyld på en gård, som var Claus Heftye sin eiendom på den tiden

 Tror en nevø av han, Thomas Heftye hadde en eiendom i Frogner, også. Kanskje det var samme eiendom? Claus, som vel egentlig het Nicholas var mindre kjent enn andre i  familien men har fått et skip oppkalt etter seg, tror jeg, for når jeg googlet Claus Hefty var det et skip med det navnet som kom opp.  

 

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Niclaus (Claus) Heftye kjøpte i 1835 en løkke innerst i Frognerkilen som han kalte Katrinelund. Huset har i dag adresse Drammensveien 118. I 1847 kjøpte han en murbygning i Karl Johans gate. Bygget ble revet i 1911, og i dag ligger Grand Hotel på denne tomten.

 

Claus Heftyes nevø, Thomas Heftye, eide herskapshuset Villa Frognæs som i dag er den britiske ambassadørens residens, Drammensveien 79.

https://oslobyleksikon.no/side/Frognæs   https://lokalhistoriewiki.no/wiki/Frognæs 

 

  • Liker 1
  • Takk 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Helt  fantastisk ! Og så spennende! Jeg er litt fascinert av Heftye familien. De kom fra Sveits og bidro så mye til samfunnet i landet de kom til, virker det som. Det var når jeg fikk tydet stedet til  to av " mine",  som er min tipp tipp oldefar John Olsen og den to år yngre søsteren Anne Helene, når de ble konfirmert i 1836  og 1839 som jeg møtte på navnet.  Jeg fikk veldig lyst til å vite hvor den løkken lå hen i forhold til I dag for å vite hvor denne familien av mine aner holdt til i Oslo. Den lå under Aker prestegjeld på den tiden. 

Da de ble konfirmert sto  det bankier Heftys plass den ene gangen og  Claus Heftyes løkke den andre , og vekslet mellom løkke og plass ved andre anledninger.

20 timer siden, Even Stormoen skrev:

 

Noen sider foran, nest nederst – Madame Heftys Løkke. 🙂

 

https://www.digitalarkivet.no/of19011843000068

 

Mvh

 

Veldig spennende! Og en Thomas Heftye 20 år i hennes husholdning, også! 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den madame Heftye som det vises til (i lenken til FT 1843), het Eleonore von Pless og var gift med en Thomas Heftye (1797-1838) som var bror av Claus Heftye (1800-1862).

 

Jeg vet ikke hvor madame Heftyes løkke var, men Punchebollen (som står like ovenfor på samme side i FT 1843) lå i Frognerveien 30 hvor Frogner kino ligger.

https://www.facebook.com/frognerkino.no/photos/frogner-kino-ble-bygget-på-en-liten-løkke-kalt-punchebollen-her-er-villa-puncheb/233566730638203/

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.