Gå til innhold
Arkivverket

Kirkebøker fra Vinje i Telemark som ikke er skannet? I 2002 så jeg da en dåp i 1896...


tom askerøi
 Del

Recommended Posts

https://www.digitalarkivet.no/search/sources?s=&from=&to=&format=all&archive_key=&sc[]=kb&m[]=0834

 

Her er det kun EN kirkebok fra Vinje ETTER 1893 - Nesland sokn.

 

Men jeg har da, i 2002, notert "at ved Arne[født 25/4-1896]s dåp 14/5-1896 omtales [faren] som "enkemann og dagarbeider Olav Tronsen Bøen, Vestfjorddalen, Tinn"

 

Dette kan jeg ikke finne i kirkeboka fra Nesland sokn, så jeg må ha sett det (på microfische) i  en annen kirkebok fra Vinje i Telemark? Er det noe som ikke er skannet - eller har det gått tapt siden 2002? Eller har jeg drømt??? Eller er det øynene som har sviktet siden den gang?

Endret av tom askerøi
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Først vil jeg nevne at søkeinngangen for skanna kirkebøker gir en bedre sortert oversikt over hvilke kirkebøker som er skanna: https://media.digitalarkivet.no/kb/browse?archives[]=no-a1450-04000000000488

 

Alle kirkebøker som i sin tid ble mikrofilma, er tilgjengelige blant de skanna kirkebøkene. Jeg har også undersøkt arkivkatalogen for kirkebøker ført ved Vinje sokneprestkontor (jf. https://www.arkivportalen.no/entity/no-a1450-04000000000488), og det ser ikke ut til at Statsarkivet i Kongsberg har mottatt flere kirkebøker fra Vinje enn de som finnes i Digitalarkivet, med unntak for ei klokkerbok fra Grungedal sokn 1894-1943, som har kommet til statsarkivet i de senere år.

 

Spørsmålet blir da om du kan ha funnet Arne i ei kirkebok for et annet sokn/prestegjeld. Har du notert kildereferanse?

  • Takk 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

I 2002 var jeg dessverre nokså nybegynner - så det jeg har notert som kilde er bare "døpte Vinje 1896 iflg sognepresten s.s."

 

Hm. Merkelig formulering - kanskje jeg har "korrespondert" med sognepresten? (Jeg gjorde "mye rart" for 20 år siden - det er mulig.)

 

Og nå prøver jeg å gå gjennom alt det gamle "tullet" og lage "ordentlige" kildehenvisninger med lenke til alle lenkbare kilder. Derfor har problemet dukket opp.

 

Men TAKK skal du ha!

 

 

 

 

Endret av tom askerøi
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.