Jump to content
Arkivverket

Fortegnelse over seilingsruten til skip i utenriks fart under 2. verdenskrig


Åge Borg-Andersen

Recommended Posts

I min nærmeste familie var det 6 menn som var krigsseilere under 2. verdenskrig og jeg søker opplysninger om skip de var på, og disse skipenes seilingsruter. Jeg har funnet en del informasjon fra https://www.digitalarkivet.no, http://www.warsailors.com/, https://www.krigsseilerregisteret.nohttp://minnehallen.no/, http://skipshistorie.net/ og https://www.uboat.net/allies/merchants som de viktigste kildene, men også f.eks.  https://www.ancestry.com.

http://www.warsailors.com/ har jeg funnet seilingsruter for et fåtall skip, bygget på kildemateriale fra Riksarkivet som vises på http://warsailors.com/riksarkivet3/sirjamesclarkross1.gif som eksempel.

Mitt spørsmål: Hvordan finner jeg tilsvarende materiale med seilingsruter for enkeltskip? Dette er viktig informasjon for å finne ut dato og havn for på/avmønstringer, om opphold mellom ulike skip og om noen opplevde torpedering m.v.

 

På forhånd takk for svar.

Med vennlig hilsen ÅgeBA

Link to comment
Share on other sites

Marinemuseet i Horten kan ha opplysninger, men du må spesifisere hva du leter etter. Jeg tror nok at ev. seiligslister under siste krig var hemmeligstemplet materiale som sannsynligvis ikke ble arkivert. Jeg har sjøl slektninger som seilte ute under hele krigen, og som det ikke finnes noe offentlig tilgjengelig materiale om.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.