Jump to content
Arkivverket

"sperret grunnet personvern"


Gunnar Sigdestad

Recommended Posts

Svært ofte sjekkar eg "Scanna arkiver" og "Sist publiserte" og syns det er spennande, men det forbausar meg stadig at Arkivverket brukar så store resursar på å digitalisere materiale som er sperra for innsyn 50 år eller meir fram i tida, når vi veit at det finst kolossalt mykje som folk "ventar på". Eg tippar at 90% av det som blir scanna er utilgjengeleg for den gemene hop.
Med arkiv som er sperra lenge meiner eg materiale frå Folketrygdkontoret, Sosialdepartementet, fødselsregister, handelsregister oya.
Kva er grunnen til dette?

Edited by Gunnar Sigdestad
Link to comment
Share on other sites

5 minutter siden, Gunnar Sigdestad skrev:

Svært ofte sjekkar eg "Scanna arkiver" og "Sist publiserte" og syns det er spennande, men det forbausar meg stadig at Arkivverket brukar så store resursar på å digitalisere materiale som er sperra for innsyn 50 år eller meir fram i tida, når vi veit at det finst kolossalt mykje som folk "ventar på". 
Med arkiv som er sperra lenge meiner eg materiale frå Folketrygdkontoret, Sosialdepartementet, fødselsregister, handelsregister oya.
Kva er grunnen til dette?

Hei

En god del av materialet som skannes er for å lette arbeidet til Arkivverkets saksbehandlere og gi mulighet for stedsuavhengig saksbehandling. Det er også en del av dette materialet som er nyttig for forvaltningen å kunne få tilgang til i sitt arbeid. Ved å tilgjengeliggjøre dette, kan de selv gjøre oppslag i kilder som ligger fysisk hos Arkivverket. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.