Jump to content
Arkivverket

Kan Arkivene opprette en side for eldre portretter m.m. ?


Svein O. Tislevoll

Recommended Posts

Hei

 

Lurer på om Riksarkivet kan opprette en side innpå her der vi kan legge ut gamle portretter, malte og fotograferte for deling og for å bytte med andre medlemmer her og også for å finne ut navn på ukjente folk på bilder. Om vi skriver navn på dem vi vet er avbildet, og det er søkefelt, så kan man søke og finne mulige slektninger og kopiere (altså at man legger ut bilder som det ikke blir noe trøbbel med opphavsrett osv. av). Går dette an, eller tar det for mye plass ? Kan begrenses ved at medlemmer kun har lov å legge ut for eksempel 1 bilde pr. uke ell. l.

 

V.h. Svein

Link to comment
Share on other sites

Det ble i det gamle forumet etter hvert lagt ut ikke så rent få bilder, så det burde vel ikke være et større problem her, hvis man ellers holder seg innenfor loven mht. opphavsrett.

Link to comment
Share on other sites

Tanken om en side med portretter er interessant. Tenker du på en side der du "gir bort" en kopi til alle som har interesse? Til fri bruk? For at disse bildene skal være interessante for mange nok, er det vel en fordel om de er av relativt gammel opprinnelse.

Link to comment
Share on other sites

Hei Jarl V Erichsen,

 

ja, tipp,tipp oldeforeldre- generasjon frem til oldeforeldre (om disse forlengst har gått bort) og så malte portretter som det ikke er spesiell opphavsrett på. Om det er slik rett, så kan vedkommende fortelle hva vi ikke har lov til å bruke bildene til. Er vel til privat familiehistorie vi samler mest. :rolleyes:

 

V.h. Svein

Link to comment
Share on other sites

Ja, gir bort eller bytter med andre vi er i slekt med, men er vel ett problem med det, er vel få innpå her som er i veldig nær slekt, vi må vel helst være 3, 4, eller 5 menninger eller nærmere for å ha interesse av å bytte bilder av forfedrene.

 

V.h. Svein :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.