Gå til innhold
Arkivverket
Arvid Skogseth

Samling av registerte kilder til større baser

Recommended Posts

Arvid Skogseth

Siste nytt den 11.2.2011 var dette: Vigde i Lade sokn i Strinda prestegjeld 1823-1840, 1841-1849, 1850-1859, 1860-1877 og 1878-1894.

Etter mitt syn hadde det vært mye bedre å samle disse fem basene til en felles base for årene 1823-1894. Det gjør jo søkingen etter personer så mye enklere. Jf f.eks basen for gifte i (hele) Bergen som dekker tidsrommet 1816 til 1911. Hvis den skulle vært delt opp i x antall baser etter kirkesogn og kirkebøker hadde det gjort søkingen etter personer utrolig tungvint. - Svært mange kilderegistreringer er slik lagt ut stykkevis i det siste, i stedet for å samle dem i større tidsrom. Håper det går an å gjøre noe med dette.

mvh Arvid Skogseth

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Anette S. Clausen

Oppstykkingen av registreringene skyldes at kirkebøkene skal deles opp i hver sine databaser. Dette har skal gjøre det lettere å koble de skannede kirkebøkene med databasene. Når vi får samlet disse registreringene i den nye løsningen vil en ikke merke oppstykkingen på samme måte som idag, for en kan gjøre globale søk gjennom alle dataene, evt. velge seg et mindre område for et søk.

 

Akkurat i overgangsfasen må vi leve med at dataene er oppstykket.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.