Gå til innhold
Arkivverket
Knut Skorpen

Overdriven sitering

Recommended Posts

Knut Skorpen

Det er sjeldan noko poeng å sitere siste innlegg, og overdriven sitering gjer at trådane blir tunge å lese.

 

Eg trur ikkje alle eigentleg meiner å sitere så mykje, men i og med at det står "svar" i ikonet under kvart innlegg, er det nærliggande å trykkje der, og då blir sitatboksen produsert automatisk.

 

Andre tilsvarande forum ( som t.d. dette: http://baatplassen.no/i/forum/1-aapent-forum/ ) har løyst dette ved å skrive sitér eller liknande på ikonet under kvart innlegg, der det i dag står "svar" på lyseblå bakgrunn. Så vil kanskje fleire trykke på den mørkeblå svar-kanppen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Leif Biberg Kristensen

Det er sjeldan noko poeng å sitere siste innlegg, og overdriven sitering gjer at trådane blir tunge å lese.

 

Helt enig. Sitering er bra for å vise sammenheng, spesielt når en svarer på et innlegg lenger opp i tråden.

 

Eg trur ikkje alle eigentleg meiner å sitere så mykje, men i og med at det står "svar" i ikonet under kvart innlegg, er det nærliggande å trykke der, og då blir sitatboksen produsert automatisk.

 

Det kan bli litt mye sitering, men det går seg nok til ettersom folk lærer seg å trimme bort overflødig tekst. Som hovedregel skal en aldri sitere mer enn den setningen en svarer på. Selv liker jeg å sitere på denne måten, ved at jeg putter inn 'quote'-markeringer i teksten. Dette lærte jeg meg på news for mange år siden. Før var det også vanlig å gjøre slik i e-post, men Outlook er fullstendig ubrukelig for inline-sitering og følgelig er det nesten ingen som gjør det mer.

 

Andre tilsvarande forum ( som t.d. dette: http://baatplassen.no/i/forum/1-aapent-forum/ ) har løyst dette ved å skrive sitér eller liknande på ikonet under kvart innlegg, der det i dag står "svar" på lyseblå bakgrunn. Så vil kanskje fleire trykke på den mørlkeblå svar-kanppen.

 

I tråd med knappen «Multisitat» (som jeg for øvrig ikke har fått til å virke) burde det kanskje stått «Sitat» i stedet for «Svar».

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.