Gå til innhold
Arkivverket
Jan H. Trelsgård

Bugge som fornavn

Recommended Posts

Jan H. Trelsgård

I lensregnskapene for Lister len finner jeg på begynnelsen av 1620-tallet en person med fornavn Bugge. Personen finnes for eksempel nevnt i et skattemanntall fra 1622 - Bugge Voge: Permanent sidelenke (femte linje fra bunnen på høyre side). Jeg finner ikke Bugge nevnt som personnavn i personnavnbøker og lurer på om andre har kjennskap til navnet og hvor det eventuelt har vært benyttet.

 

Jeg registrerer at navnet finnes i folketellingene på digitalarkivet, bl. a. 1801 og 1865. I de tilfellene der navnet påtreffes virker det imidlertid som om det egentlig er et mellomnavn eller slektsnavn og ikke et fornavn.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Jan H. Trelsgård

Takk for henvisningene. Jeg var for så vidt klar over at Bugge var benyttet som fornavn i Danmark men din henvisning har utvilsomt relevans. Selv om det ikke fremgår spesifikt er det høyst sannsynlig Våge i Hidra det dreier seg om. Det er det eneste Våge-navnet jeg kjenner til i Feda tingsted. Uthavnen Rasvåg med gården Våge var mye benyttet som nødhavn i tidligere tider og det er ikke utenkelig at en danske kan ha vært bosatt der. En Anders Dansche påtreffes for øvrig i et manntall fra 1613 i samme tingsted mellom to oppsittere fra henholdsvis Hogstad og Veisdal i Hidra sogn - Permanent sidelenke (nummer fem fra toppen på høyre side).

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.