Gå til innhold
Arkivverket
Andrea Hånes

Stangvik: Guro/Gurue Johansdatter Engjan

Recommended Posts

Andrea Hånes

Jeg prøver å komme meg videre bakover fra Guro/Gurå/Gurue Johansdatter Engen/Engjan. I følge folketellingene er hun både født i Surnadal og Stangvik. Hun er født rundt 1830/1831. Hun ble gift med Iver Storli Kårvatn og flyttet til Todalen i Stangvik. Ifølge bygdeboka er hun fra Lykkjeeidet, men jeg fant henne ikke i den ene av bygdebøkene for Stangvik (jeg mener det var bind 2. jeg så etter i), og der var hun ikke! Er det noen som har noen av de andre bygdebøkene for Stangvik eller Surnadal, eller som vet noe om denne personen?

 

Jeg tror person nr. 7 på denne lenken kan være riktig person.

 

Edit: I FT 1865 for Surnadal finner jeg det som trolig er hennes mor, Marit Johnsdatter på gården Engeslettet i Lykeidet skoledistrikt.

Endret av Andrea Hånes

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Lars Steinar Hansen

Jeg har identifisert henne som den Guraa Johansd. Nordviig, f. i Surnadal 14.12.1830, som ble konfirmert i Stangvik 18.10.1846. Foreldre: Johan Olsen Engen og Marit Johnsdt. Den lenka du la inn virket ikke. Håper min gjør det. Se person nr. 22: http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=16136&idx_id=16136&uid=ny&idx_side=-154

 

Johan Olsen Engen har jeg identifisert som Johan Olson Hyldbakk, f. 1783, som var husmann på Austre Engan i Surnadal og gift med Maret Johnsdotter fra Austre Engan f. 1796. De siste opplysningene er fra Hans Hyldbakks bøker.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Andrea Hånes

Hei Lars Steinar, og takk for svar! Dette er samme person som jeg har funnet. Skjønner ikke helt hvorfor ikke lenken virker, men! Da skal jeg prøve å få lånt meg bøkene på nytt, nå som jeg vet hvor jeg skal lete :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.