Gå til innhold
Arkivverket
Marit Nyhus

Døpte 1930

Recommended Posts

Marit Nyhus

Hei Sikkert besvart før, men når får man se døpte 1930 i de scannede kirkebøkene? Dette står under "Om tjenesten" Av personvernhensyn kan ikke alle kirkebokslistene legges ut på nettet helt frem til vår tid. Med utgangspunkt i lovverket er det fastsatt grenser for de "nyere" listetypene. Den generelle klausulen er 60 år, men for listetyper som kan vise dødsårsak, er klausulen utvidet til 80 år. Døpte og konfirmerte kommer i en særstilling, da listetypene rammes av at opplysninger om adopsjoner foretatt etter adopsjonsloven av 1935, krever 100 års klausul. Pr. 1. januar 2010 er følgende tilgjengelig: - Fødte og døpte 1930 - Konfirmerte t.o.m. 1934 - Viede, trolovede og lysninger - ingen begrensning - Døde, begravede og dødfødte 1929 - Inn- og utflyttede - ingen begrensning 2005 - Inn- og utmeldte av statskirken 1949 - Lister angående dissentere 1949

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Torbjørn Igelkjøn

1/1 2031.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Kristian Hunskaar (Arkivverket)

1/1 2031.

 

Det er riktig. Sterke adopsjoner (fra 1935) kunne omfatte barn opp til 4-5 års alder. Da grensene for hva som skal vises på nett skulle settes, i forkant av lanseringa av skanna kirkebøker i 2005, var det kontakt mellom Arkivverket og Datatilsynet. Denne kontakten resulterte i de grensene som benyttes i dag.

 

At døpte f.o.m. 1930 ikke vises på nett, betyr ikke at informasjonen er fullstendig utilgjengelig for publikum. Det aktuelle statsarkivet vil kunne være behjelpelig med oppslag og formidling av informasjon, så sant ikke andre begrensninger slår inn.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.