Gå til innhold
Arkivverket
Marianne Hella

Søke opp alle gårdsnavn i en kommune

Recommended Posts

Marianne Hella

I FT 1900 (f eks) kunne jeg gå inn og krysse av for en kommune og få opp alle gårder i kommunen. Det var en Vis alle-funksjon, slik at man fikk en liste, og kunne velge hvilke en ville gå videre og se på. Denne muligheten finner jeg ikke i FT 1910. Går det an? Jeg vil se hvilke gårder/heimer som på den tida fantes i Ådal i Buskerud, men er i første rekke interessert i øvre del av dalen. Når jeg ser gårdsnavnene, vet jeg jo hvilke som er aktuelle. Hvis jeg bare søker fram alt, blir det for mange poster til å vises. Jeg vil gjerne ha mulighet til å se alt som ligger der...

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Anette S. Clausen

All funksjonalitet for det nye søket er ikke på plass enda, men akkurat din problemstilling mener jeg vi har en løsning for:

 

I den blå søkeboksen (enkelt søk/fritekstsøk) haker du av for eiendomssøk under tekstboksen og skriver ådal i tekstboksen. Når du nå trykker på søk får du en treffliste med mange gårder. Disse hører til Ådal kommune/sokn. Du kan bruke trefflisten, eller du kan gå videre, for å være helt sikker på at du bare får de gårdene som hører til Ådal i Buskerud:

Klikker du på en av gårdene, ser du at du kan skrolle nederst til siden og får opplysninger om tellingskretsen (=Ådal). Hvis du klikker på tallet i kolonnen K.nr. vil du få oversikt over alle eiendommene i tellingskretsen.

 

Jeg får denne listen: http://da.digitalarkivet.no/ft/tellingskrets/tf01036463000001/

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.