Gå til innhold
Arkivverket
Ole P. Gamme

Normenn i England 1895, mulig å finne?

Recommended Posts

Ole P. Gamme

Anne Dorthea Christiansdtr. f. 25.9.1845 i Enebakk tror jeg er hun som i 1875 bor i Hausmansgt. 28 i Christiania og er gift med Ole Gilbert Ask, f. 9.1.1850 i Nittedal, sønn av Hans Jacobsen f. i Ullensaker og Ragnild Olsdtr. f. i Nittedal. I lensmannsprotokollen for Enebakk 1894 er det notert ved dødsfallet til Anne Dortheas far, Christian Andreassen, død 27.5.1894, at han etterlater seg 3 døtre hvorav en i England, og 2 sønner. Jeg er ganske sikker på at det er Anne Dorthea som er i England, antakelig sammen med ektemannen Ole Gilbert Ask. Jeg har ikke funnet dem etter 1875 i Norge. Hvordan finne ut om de har reist, og eventuelt oppspore dem i England? Mvh. Ole.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
kaysii

Jeg fant dem ikke i England men kanskje disse er paret i Norge?

 

Lenke

 

Lenke

 

mvh Kristine

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Ole P. Gamme

Tusen takk til dere alle tre. Jeg trodde jeg hadde prøvd de fleste muligheter i disse tellingene, men ikke Hansen som etternavn i 1885 tellingen. Brukte vel også fødested "er lik" Nittedal, med ser jeg skulle brukt "begynner med" Nittedal for Ole Gilbert Ask. Det er vel tvilsomt om det var Anne Dorthea som var i England omkring 1894, heller søsteren Maren Helene Christiansdtr., født 16.1.1852 i Enebakk. Hun har jeg heller ikke funnet i disse tellingene, men hun kjøpte gård i Skedsmo i 1912 sammen med sin bror Theodor. Kjempefin hjelp, takk! Mvh. Ole.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
kaysii

Hei,

Jeg fant en Helene Christiansun i 1891 FT født i Norge i 1852. Hun er en tjeneste/kokkepike med en Norsk familie "Dessen". De bodde 83 Darenth Road, Hackney, London. Ref. RG12 Piece 182 Folio 56 Page 55. Jeg vet ikke hvis det er henne.

 

Jeg fant henne ikke i 1881 eller 1901, men den familie Dessen er i Hackney i 1881 og i Greenwich.

 

mvh Kristine

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Ole P. Gamme

Hei Kristine. Dette var utmerket! Det er nok "vår" Maren Helene som er i England i 1891 og også i 1894 ved farens død. Siden jeg ikke har funnet henne i 1900 og heller ikke i 1910, kan hun fortsatt ha vært utenlands så lenge.I 1912 har hun skrevet under på skjøtet sammen med broren da de kjøpte en av Holt gardene i Skedsmo, nord for Oslo. Tusen takk, nå er jeg ganske sikker på at det var Maren Helene som var i England. Mvh. Ole.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.