Jump to content
Arkivverket

Dataproblem


Hans  Myhre

Recommended Posts

Ny laptop med Windows 7 premium. En får visst ikke kjøpt med noe annen operativsystm. Ønsker en noe annet enn widows eller win 7 professional må en kjøpe det i tillegg. Det burde ikke vært slik men windows styrer alt. Problemet er at jeg ikke kan kjøre dosprogrammet DD87 i Win7 home premium. Nå sies det at en kan kjøre win/ professional i WP-modus. Siden jeg med den gamle maskinene me XP pro. kan kjøre programmet skulle det vel gå hvis jeg oppgradere min win7 home premium til professional? Noen som kan hjelpe? En kan visst kjøre " virtuell maskin" og bruke BD87 men hvordan?

Link to comment
Share on other sites

Som nevnt i et svar til deg tidligere kjører jeg BD87 i Win7 Home Premium ved hjelp av programmet DOsbox.

 

Jeg er ingen datamann, men for meg fungerte det ved først å legge mappa Bd87 i "rota", eller sagt på en annen måte, som ei mappe under C:

 

Deretter laster du ned Dosbox og installerer den som et hvilket som helst annet program. Når du åpner programmet må du gjøre noe for å "få tak i" i BD87. Når jeg åpner DOsbox kommer opp - Z:\> . Hos deg vil det sannsynligvis være en annen bokstav, men det betyr ingenting.

 

Etter Z:\> skriver jeg - mount c c:\bd87 - og trykker enter. Da får jeg opp - Drive C is mounted as local directory c:\bd87\, og på linja under blinker - Z:\>, etter det skriver jeg C: og trykker enter.

Nå blir neste linje - C:\>, og etter det skriver jeg nå bd87 og trykker enter, og da åpner BD87 seg.

Link to comment
Share on other sites

OK, ser du har en slgs løsning. Hvis du må gjøre dette ( ikke laste ned det programmet , det gjøres jo bare en gang)hver gang du skal åpne BD87 så blir det litt krøkkete. Det burde da finnes en enklere løsning. Enten fjerne win7 home premium og installere xp eller å få kjørt win7 professional i xp-modus. Noen som vet om det vil funke?

Link to comment
Share on other sites

Ja, det jeg nevner må skrives inn hver gang. Men når en kan det tar det 10 sekunder, og mer travelt har du det vel ikke? :-) Nå brukes du istedet dager (måneder?) på å finne ut hvordan du skal løse det. I den sammenhengen blir 10 sekunder for ingenting å regne.

Link to comment
Share on other sites

Lastet ned programmet, installerte det, la inn bd87 i rota og fulgte oppskriften. Bd87 startet, fan ønsket fil prøvde søk, 6 skrev navn f10..ikke noe skjedde. Kom ikke videre. gammel dos ordre exit for å komme ut av det. Deretter funket ikke musa på maskinen.. nystart...brukte en ekstern mus for å bruke maskina...avinstallerte DOsprogrammet. Det hjalp ikke. Må heretter bruke ekstern mus. F....

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.