Gå til innhold
Arkivverket
Gjest meg

[#96] bergen

Recommended Posts

Gjest meg

vil bare opplyse at norge er større enn bare bergen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Av Digitalarkivets ca. 6,5 millioner poster referer om lag 700 000 seg til Bergen. Det skulle for såvidt vise at vi er klar over at Norge finnes også utenfor Bergen.På den andre siden var Bergen Norges største by helt fram til 1830-årene, og siden både Statsarkivet i Bergen og Historisk Institutt i Bergen ligger nettopp i Bergen, så er det kanskje ikke så rart at vi har et bredt spekter med kilder for Bergen.Hadde ikke de to nevnte institusjonene eksistert hadde det ganske åpenbart ikke Digitalarkivet vært på nettet.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Jan Oldervoll

Sidan eg ikkje arbeider på Statarkivet i Bergen, kan eg kanskje sei ting tydlegare enn Yngve Nedrebø gjer. Dei ressursar Digitalarkivet har fått til rådvelde bli ikkje brukt til å registrera Bergens-materiale. For tida blir dei først og fremst brukt på Austlandet. Materiale frå Bergen blir gjort klart av dei tilsette på Statsarkivet i Bergen. Det er opp til dei andre arkiva i gjera tilsvarande.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.