Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Kristian Fjeldsgård

[#282] Hjelp

Recommended Posts

Gjest Kristian Fjeldsgård

Den nye hjelpefila så bra ut. For dem aom ikke har de nødvendige geografiske kunskaper kunne det kanskje vært en tanke å vurdere om man kunne lage en søkbar database på de forskjellige inndelinger opp gjennom tida med link "opp til" komunene i dag.Jeg sitter selv for tida og scanner inn matrikkelen i Vest-Agder 1647 for med tiden å linke den til skibredene-tingstedene 1617-24 og dersom orken er tilstede DN

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Jan Oldervoll

Det er i realiteten ein slik database som ligg bak Dagens kommunar. Problemet er databasen berre innheld at ein del av ein kommune vart flytta, ikkje kva del. Når ein del av kommune X blir flytta til kommune Y t.d i 1877 kan gard A ha blitt flytta. Men om så ein del av kommune Y blir flytta til kommune Z i 1923, er det umogleg å vita om garden A er blitt flytt med. Men det er tenkjeleg, men langt frå sikkert at ein del av det som i 1865 var kommune X i år 2000 er del av kommune Z. Slik er det.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.