Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Arne Olav Egner

[#299] Skattematrikkelen av 1838

Recommended Posts

Gjest Arne Olav Egner

En rekke nyttige opplysninger for slektsgranskere ligger innbakt i skattematrikkelen av 1838 som i midlertid er publisert med gotisk skrift. For en del av oss over 60 hører gotisk skrift til børnelærdommen. Den yngre garde stiller svakere. Mitt spørsmål er om man ganske enkelt ved skanning av bøkene og OCR kan omdanne skattematrikkelen til en søkbar database. Et skudd i mørke må være at en (f. eks.i Tyskland) kan finne en kobling mellom gotisk skrift og OCR. Kan dette løses teknisk så er det vel ganske enkelt eller er det også noen juridiske snurrepipperier inne i bildet? Jeg ville heller ikke ha noe i mot at skattematrikkelen av 1886 ble lagt inn som en søkbar database. mvh Arne Olav Egner

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Jan Oldervoll

Til og med hos oss har me program ein kan bruka under skanning av gotisk skrift. Men det vil knapt svara seg. Det vil bli så mykje feil at oppretting kostar meir enn å skriva det inn på nytt. Dette gjeld like mykje om det er vanleg bokstavar som om det er gotisk, nesten. Det har me alder på boka og oppstilling, først og fremst. juridisk burde det vera kurant. Men det kunne i og for seg vera interessant å ta ein prøve. Og kanskje nokon ville ta på seg å lesa korrektur?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.