Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Ketil Firing Hanssen

[#331] Manntallet 1660

Recommended Posts

Gjest Ketil Firing Hanssen

Manntallet 1663-66 for Brunlanæs prosti er listet under Buskerud. Nå lå riktignok Rollag prestegjeld under Brunlanæs prosti, men resten av prestegjelda (Brunlanes, Hedrum og Tjølling) ligger i nåværende Vestfold. Regner derfor med at dette er en glipp.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Fylkesinndelingen av i dag passer ikke helt til administrativ inndeling på 1600-tallet. Og geistlig inndeling er i sokn, prestegjeld, prosti og bispedømme, ikke i kommune eller fylke. Derfor må man gjøre et valg når man plasserer gamle prostier inn etter et kart med dagens fylker.Jeg er enig i at man godt kunne ha lagt Brunlanes anno 1660-tallet til Vestfold, fordi storparten av dette gamle prostiet i dag ligger i Larvik prosti. Det beste ville kanskje vært å ha prostiet plassert under begge, men det tillater ikke systemet vårt.Vi regner med at fylkesinndelingen i Norge blir endret ganske snart. Vestfold er vel en av enhetene som blir regnet som for liten, og slås sammen med omlandet. Kanskje løser det dette problemet?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.