Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Aase R.Sæther

[#616] Eit "håplaust" søk

Recommended Posts

Gjest Aase R.Sæther

Somme namn har så mange alternative skrivemåtar at ein ikkje skulle kunne tru det. Prøv t.d. å finne ei Kari Brynjulfsdtr i 1865 - førenamn lik Kari for å gjere det enkelt, og deretter etternamn Børjar på br[yø]n. Lista som kjem fram er lang som eit vondt år, og etter at eg har kryssa av dei alternativa som eg vil ha med, får eg "Siden kan ikke vises" - sikkert fordi lista er altfor lang? Og eksisterer det planar om alternative måtar å søkje på, t.d. at eg kunne dra ut alle Kari'er i landet fyrst, og dermed heilt sikkert få ei kortare liste over alternative måtar å skrive Brynjulf/Brynild/Brønnel/osv på?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Jan Oldervoll

Det kjem til å koma eit nytt søkesystem for landomfattande søk. Eg har ikkje bestemt meg for korleis det vil fungera. Men den som lever får sjå. Det dreier som om det evindelege trekanten fleksibilitet, brukarvenlighet og ressursbruk.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.