Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Kristian Hunskaar

[#713] Folketellinger i Larvik?

Recommended Posts

Gjest Kristian Hunskaar

Leste under en annen overskrift i debattforumet at en del norske byer hadde folketellinger også i 1870 og 1885. Gjelder dette Larvik? I så fall - ligger materialet på Kongsberg eller i Oslo?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Både folketellingen 31. desember 1870, og tellingen 31. desember 1885 ble gjennomført kun i byer og ladesteder.Materialet fra folketellingen 1870 ligger i Riksarkivet i Oslo og omfatter byer og ladesteder, men mangler (ifølge Norske Arkivkataloger) Hølen, Hamar, Åsgårdsstrand, Stathelle, Kragerø, Farsund, Sandnes, Stavanger, Vardø og Vadsø. Denne tellingen er ikke mikrofilmet. Ut fra opplysningene i listen ovenfor bør Larvik være der. Nærmere opplysninger kan innhentes i Riksarkivet.Materialet fra folketellingen 1885 ligger i statsarkivene, og det betyr at materialet for Larvik 1885 bør være i Statsarkivet i Kongsberg.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Svein Warberg

Folketellingen 1885 for byer og ladesteder i Østfold, Akershus, Buskerud, Vestfold og Telemark er mikrofilmet og kan fås kjøpt fra Riksarket som mikrofilmkort. Katalog, se Lenke består av 58 mikrofilmkort â kr. 12,25.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.