Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Odd Arne Svendsrud

[#744] Folketellinga for 1900

Recommended Posts

Gjest Odd Arne Svendsrud

Det er fortsatt feil på de siste recordene i folketellingen 1900 for Asker. Feilen begynner med bruket Hareholmen. Jeg vet ikke om det er feil i kilden eller i programmene. Vil det bli gjort noe med dette?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Jan Oldervoll

Det er nok feil i dataene. Eg vonar å få tid å sjå på det med det første, men, men...

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Aase R.Sæther

Hektar meg på her, sjølv om det gjeld ein litt annan vinkel på 1900-tellinga: Saman med RHD sitt stoff, er 1900-tellinga komplett no? Er der område ein veit vil mangle? Er der særtellingar for einskilde grupper?Eg har sjølvsagt ein konkret bakgrunn for spørsmålet mitt, og det er jakta på brørne Kristen (1876) og Andreas (1879) Hansen Førde, fødde i (Nordfjord-) Eid. Det er grunn til å tru at begge var sjømenn i 1900, men det er vel i seg sjølv ingen grunn til å mangle i tellinga? (Andreas dukkar seinare opp i Haugesund, men er altså ikkje der i 1900).

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Aase Marie Berg

Jeg savner en onkel født i Høland i 1897. Han var tvillingbror til min far Oskar - nr. 1486 i 1900-tellingen. Hilsen ei som savner 1865-tellingen for Høland.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Folketellingene 1865 og 1900 er begge ferdig registrerte, så langt de faktisk går. Men alt er ikke lagt ut på nettet. Det er egne skipstellinger - de skal legges ut. For en del kommuner mangler til dels mange lister i originalene. Det meste er funnet igjen, registrert, og i prosessen mot utlegging.Sjøfolk skal telles to steder: som midlertidig fraværende hjemme, og på skipet de faktisk oppholdt seg. Men all erfaring viser at det i slike tilfeller kan være en betydelig underregistrering. Det kan være uklart hvor en sjømann som har vært borte 2-3 år egentlig er hjemmehørende, blant annet. På den andre siden er det (i hvert fall i 1865) tatt med personer som er døde (av familien trolig oppfattet som savnet)/forlengst utvandret.1865-tellingen for Høland er gjort ferdig (som en av de siste), og vil komme på nettet om ikke så alt for lenge.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.