Gå til innhold
Arkivverket

[#832] Kirkeboka er brent!


Gjest Torill Berg
 Del

Recommended Posts

Gjest Torill Berg

Er på jakt etter Gunerius Isak Isaksen, født 1867 i Lebesby. Kirkebok for Lebesby er brent, og kan således ikke finne noen opplysninger om han og hans foreldre på den måten. Kan heller ikke lete etter han som komfirmant i Lebesby da den rekonstruerte kirkeboka fra 1870 ikke sier noe om konfirmasjon.I 1891 hadde han oppholdssted i Hammerfest. har prøvd å finne han som konfirmant der, men har ikke lykkes.I 1891 ble han far til "uekte" sønn. Mor Brita Marie Randa.Har noen tips for hvordan jeg bør gå frem for å kunne finne ut noe om denne karen?!Vennlig hilsenTorill Berg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

Det ble sendt inn utskrifter av kirkebøkene til statistiske formål. De vil normalt inneholde navn på den fødte/døpte, navn på foreldre, samt datoer. Dette materialet ligger i Riksarkivet. Jeg har ikke noen oversikt her over hvor langt tilbake dette materialet går for Lebesby, men det er kanskje verdt et forsøk?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Per Håkon Christiansen

Dette var interessant! Gjelder dette annet materiale enn kirkebøkene? Det du tror er forsvunnet leter du jo ikke etter. Ved en brann i 1802 i Prestegården i Nes på Hedmarken, brant kirkearkiver, skolearkiver, fattigvesenets og forliksvesenets protokoller opp. Finnes det kopi av noe av, eller deler av denslags materiale i Riksarkivet?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

Dessverre! 1802 blir for tidlig. Rett nok ble det opprettet et Tabellkontor ved Rentekammeret allerede i 1797, men med få ansatte, og med relativt liten produksjon. Fra 1867 kom det viktioge endringer, forskning ble en viktig komponent, og Tabellkontorets navn ble endret til "Det statistiske kontor". Fra det tidspunktet av ble det hentet inn atskillig mer grunnlagsmateriale for statistikk. Det er bevart 560 hyllemeter med materiale om "folkemengdens bevegelse" 1814-1960. Serien omfatter fødte, døde og vigde. Fram til 1866 er det kun samlet inn statistisk materiale, deretter opplysninger om hver enkelt person. Det er altså fra og med 1867 man kan ha håp om å finne "tapt" informasjon på personnivå igjen i denne serien. (Opplysningene gitt her er hentet fra: Håndbok for Riksarkivet. Utgitt 1992.)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 5 år senere...
Gjest Anne Lise Hovdal

Tar opp et gammelt emne igjen jeg, og vil bare minne på om at det ble ført vaksinasjonsprotokoller for enkelte steder. Statsarkivet i Trondheim har iallefall det for Vågan og Buksnes i Lofoten. Kanskje finnes det vaksinasjonsprotokoller for Lebesby på Statsarkivet i Tromsø? Statsarkivene oppbevarer kanskje også vaksinasjonsprotokoller for andre steder, og kan kanskje bli til nytte hvis kirkebøker har gått tapt ved brann. I Vaksinasjonsprotokollene er bosted og fars navn oppgitt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.