Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Per Helge Seglsten

[#856] Militære ruller

Recommended Posts

Gjest Per Helge Seglsten

Finnes det forresten bevart militære ruller for Bergensområdet fra tiden 1750-1770? Jeg kom til å tenke på min store nøtt; parykkmakeren Abraham Østensen, som ble fødst under en lakune i kirkebøkene, og konfirmert med sin læremester - ikke foreldrene - oppført som verge. Men han ville vel muligens kunne være nevnt med foreldre i evt. militærruller. Eller hva?Per Helge

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Bergen lå under sjømilitær utskriving. Vi har lagt ut matrosrullen 1754-1800 i DA, og nå rullen fra 1727. I mellomtiden var det en periode uten innrulleringssjef aktiv, slik at jeg ikke tror det har eksistert ruller i mellomliggende periode. Det finnes en del andre ruller (ikke militære) - f.eks. over vektere og brannvakter (til dels med fødested), men ingen som dekker en stor andel av byens unge menn.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.