Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Hege Svanevik

[#866] Samme giftermål registrert i 2 kirkebøker?

Recommended Posts

Gjest Hege Svanevik

Haakon Hansen mek. verksarb, Ringebo f. 1885 gift med Johanne Kristina Olsdtr. Alsnæs, Arne i Haus f. 1886. Gift 13. juli 1907 i JK.Hakon Hansen, verksarb, Ringebo, f. 1885 gift med Johanne Kristine Olsdtr. Olsnæs, fabrikarb., Arne i Haus, f. 1886. Gift 13. juli 1907 i AA.Dette må vel være de samme personene? Hvorfor er er de registrert både i AA og JK?Hege Svanevik

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Kjell Hamberg

En forklaring kan være at de giftet seg i en kirke utenfor det sognet de egentlig hørte hjemme i. Formelt blir da en slik dobbeltføring korrekt. Jag antar at giftemålet også skulle føres inn i kirkeboka i hjemsognet. Jeg har faktisk sett flere slike dobbeltføringer tidligere, både for giftemål, dåp og dødsfall/begravelse.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Forrige innlegg tiltredes.Jeg har undersøkt det konkrete tilfellet, og forklaringen er at dette ekteparet 7. juli 1907 lot det lyse for seg i Johanneskirken, dermed ble vielsen registrert der uten nummer. Begge bodde i Svanevik, Årstad, og de er derfor naturlig viet og registrert (med nummer) der. På toppen av dette kunne presten i Årstad ha meldt vielsen til prestene på de to brudefolks hjemsteder, der man i prinsippet også kunen ha ført inn vielsen uten nummer.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.