Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Carl Müller

[#902] Losoldermann i Vestfold, ca. 1780

Recommended Posts

Guest Carl Müller

Salomon Jonsen (1734-1822) var "kongelig lods" og losoldermann i Slagen/Nøtterøy i Vestfold rundt 1780. FT 1801, kirkebøker og bygdebøker dokumenterer hans 3 ekteskap og 10 barn godt. Men ingen oppgir hvor eller nøyaktig når han er født/døpt eller hvor han kom fra. Vet dere om det finnes noen kilder som omhandler losvesenet? Jeg vil tro at han som offentlig tjenestemann i rel. høy stilling er utnevnt, noe som vel har skjedd skriftlig og kanskje bør være arkivert? I så fall kunne det tenkes å fremkomme opplysninger som kunne være en ledetråd. Er det noen som kan lede meg på riktig spor?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Yngve Nedrebø

Dersom Salomon jensen hadde vært losoldermann innen vårt distrikt, ville vi gått til arkivet etter losoldermannen, der det finnes losruller, med en del opplysninger om hver enkelt los/losoldermann. Jeg har ikke god nok oversikt over materialet i Statsarkivet i Kongsberg (evt. i Oslo) til å si om det der er bevart tilsvarende arkiv.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.