Gå til innhold
Arkivverket

[#926] Verditakster for Bergen 1645.


Gjest Greta Storm Ofteland
 Del

Recommended Posts

Gjest Greta Storm Ofteland

I kommentarene for denne tellingen er det ganske nøye beskrevet hvor eiendommene lå, også i forhold til hverandre. Jeg er spesielt interessert i Nordnes. Spørsmål: Er det laget en modell eller kartskisse over Bergen, eventuelt Nordnes med utgangspunkt i gatenavn som er oppgitt i denne tellingen? Greta

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

Bergen Museum har flere modeller over Bergens tidligere bosetning. Jeg kjenner imidlertid ikke nøyaktig tidspunktene for de ulike modellene, og heller ikke kildegrunnlaget for dem.Det finnes for øvrig et kart over Bergen fra tiden rundt verditakseringen i 1645/46. Kartet ligner slett ikke på det takseringen viser! (Takseringen forteller om svært mange hus, og av disse flere hundre som knapt kan regnes som annet enn skur. På Nøstet var det f. eks. mange slike skrøpelige hytter. De er utelatt på kartet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.