Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Svein Hansen

[#1073] %Svigermoder%

Recommended Posts

Gjest Svein Hansen

I 1865-tellingen har jeg kommet over en person som jeg tror kan vær een av mine oldemødre, født 1863. Hun har vært en nokså mystisk person, i den forstand at ingen har visst noe om hennes bakgrunn. Det kan se ut som om hun har vært uekte barn, og at hun har vokst opp i fosterhjem. Jeg tror at jeg har funnet henne med betegnelsen "Fosterbarn %Svigermoder%" i feltet for familiestilling. Min teori er at hun vokste opp hos sin 20 år eldre søster (sannsynligvis halvsøster), og at "%Svigermoder%" betyr at hun var datter av husfarens svigermor. Tellingen er jo primært organisert med husfaren som primærperson. Er det noen som vet noe om hva "%Svigermoder%" kan bety der det er oppgitt sammen med Fosterbarn?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Anette Skogseth Clausen

I 1865 og 1900 tellingene betyr % at noe er overstrøket i originalkilden. I dette tilfellet er altså svigermoder overstrøket. Går man inn på siden for spesialtegn (en lenke på tellingenes hovedside) vil man finne en oversikt over tegn som er brukt i forbindelse med den elektroniske registreringen av tellingene.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.