Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Leif Biberg Kristensen

[#1109] Feil navn og kjønn på min morfar i 1900

Recommended Posts

Gjest Leif Biberg Kristensen

på linken Lenke står min morfar oppført med feil navn og kjønn. Han figurerer som "Wilhne Elin Steen Abrahamsen" og "deres datter". I virkeligheten het han Wilhelm Elin Steen Abrahamsen (med trykk på i'en i Elin) og han var helt klart av mannkjønn. Er dette mulig å få rettet opp? Jeg går ut fra at det dreier seg om en feillesning av originalen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Vi forstår ønsket om å rette opp, men vi må nok først i originalen. Kjønnet på barnet er satt til "m", som skal være rett, men det står "Datter Børn", og det kan jeg vanskelig tro dreier seg om en feillesing for "Søn". Det kan derfor være ting som tyder på at det er den som har ført originallisten som har vært uklar. Men vi bør absolutt gå til originalen for å se om det der står noe annet enn det vi har fått gjengitt.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Jeg har fått kopi av den aktuelle listen fra Statsarkivet i Kongsberg, og ser at listen er vanskelig å lese, bl.a. på grunn av overskriving. Det har stått "Datter", det er rettet til "Søn". Det står "m" for kjønn, og "S" for stilling i familien. At gutten heter Wilhelm er ikke tydelig, skriftbildet er faktisk "Wilh ne" der de siste to bokstavene er noe hevet.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.