Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Jarleif Nordheim

[#1184] Skipsruter til Australia 1885

Recommended Posts

Gjest Jarleif Nordheim

Jeg har tidligere i innlegg 598, forum 3, etterlyst "en gammel slektning", Olaves Østeby som vi mente hadde reist til New Zeland. Ved hjelp der bort fant vi at "Olaus Osteby" ble naturalisert på NZ i 1894, men deretter er han som sunket i jorden.Etter oppdateringer av emigrantregisteret over Kristiania, finner jeg at Olaves er registrert med reisedato 31.10.1885, at hans bestemmelsessted var Melbourne, og at han reiste med rederiet "Kong Bjørn". I "Solem, Swiggum & Austheim skipsindex" finner jeg ikke rederiet "Kong Bjørn", men seilskipet "Kong Bjørn" som i 1885 gikk fra Kristiania via Arendal og Kristiansand til Hamburg.Mitt spørsmål gjelder hva som var vanlige reiseruter til Australia på denne tiden, og om det var organisert fellestransport. I hvilke kilder kan jeg finne mer stoff?Mvh Jarleif

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Jan Oldervoll

Dette er eit innlegg som høyrer heime i slektsgranskarforumet. Her er det spøsrmål som kjeldene i Digitalarkivet som høyrer heime.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Jarleif Nordheim

...sorry. Jeg leste ikke overskriften for forumet nøye nok.mvh

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.