Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Per Arne Nerseth

[#1261] Folketelling 1801 for 0527 Vardal

Recommended Posts

Gjest Per Arne Nerseth

Har funnet en feil i registreringen av gården Kopperud i Vardal. Den er kommet inn under garden Øgaasen (post nr. 1229) og fremstår ikke som egen gård. Ellers takk for et godt stykke arbeid. Spesielt er det morsomt å kunne bruke slike hjelpemidler når en sitter i Saudi Arabia og skal prøve å finne frem til gamle aner!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Jan Oldervoll

Me veit at me har ein del feil på gardsnamn i 1801. Grunnen er enkel: teljinga var registert frå fotokopiar. Då dei vart laga var teljinga bundne i ein protokoll. Gardsnamna står i margen i 1801-teljinga. Den som har prøvt å fotokopiera frå ei bok veit at det er vanskeleg å få med det som står i margen. Resultetet vart at stundum var berre halve nament kome med, av og til ikkje noko i det heile. Men me vil med det første ta ein fullstendig gjennomgang av gardsnamna i 1801.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.