Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Bjørn Skogli

[#1291] Attest fra Sverige

Recommended Posts

Gjest Bjørn Skogli

I kirkebøkene, bl. a. ved vielser og ved innflytting, har jeg noen ganger støtt på følgende: Attest fra Pastor/ Kyrkoherde N. N., menighet, dato. Er dette en type dokument som ble avlevert der man bosatte seg, eller ble det kun forevist, omtrent som visning av pass? Hvis det ble avlevert, ble det da oppbevart, og kan evt. finnes et sted i dag? Ble det ført protokoller over utstedelsen av slike attester? Og ble disse evt. påført bestemmelsessted?Jeg lurer på om noen der ute har erfaringer med dette emnet.Hilsen Bjørn :-{

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

I mange prestearkiv ligger det bunkevis med attester, lagt fram for presten i forbindelse med inngåelse av ekteskap, eller for innføring i kirkebokens innflytterlister. Alle steder er de nok ikke tatt vare på, men det er bra sted å sjekke.Utstedelsen av slike attester i Norge er å finne i prestens utflytterlister. Normalt førte man inn hvor en person skulle reise til, eventuelt "Kristiania og videre", der man ikke var sikker på hvor reisen skulle ende.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.