Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Torbjørn Falldalen

[#1309] Program for å dataregistrere døde i Lidar kirke, Ø

Recommended Posts

Gjest Torbjørn Falldalen

Har tenktå sette meg til å registrere begravede i Lidar kirke i Øystre Slidre, Valdres.Hva slags program bør jeg bruke?Det er ei ung kirke så matrialet er foreløpig overkommelig for en nybegyner. fra 1900 - til i dag.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Jan Oldervoll

Døde er ei forholdsvis enkel kjelde å registrera. Eg vil sei bruk det du har. Kanskje du har excel? Eller Access om du har det. Eit kvart databasesystem duger. Elles finst det spesielle slektsgranskarprogram, som eg ikkje er god i, men som andre kan sei noko om.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Geir Thorud

Det finnes et DOS-program "DB87" utviklet av Dovre Data Arkiv [url="http://home.sol.no/~ddarkiv/>http://home.sol.no/~ddarkiv/ som er skreddersydd for formålet.Programmet koster noen hundrelapper, men du kan antakelig få det gratis hvis avskriften skjer som en aktivitet i Vestoppland Slektshistorielag - som dekker bla Valdres.Programmet skal ha visse fordeler ved korekturlesing og utskrift - men jeg har ikke brukt det selv. Når det gjelder begravede med forholdvis få felter pr person har Jan rett i at mange program der du kan lage en tabell kan brukes.Uansett vil jeg anbefale å ta en kikk på standard 4G (hos Dovre Data Arkiv) for å få noen gode råd ved avskrift, bla notasjon.Vil også anbefale at du kontakter Valdres Folkemuseum eller slektshistorielaget (vshl@lakenet.no) for å finne ut hva andre evt har gjort mht avskrift. Jeg er ikke sikker men hørte rykter om at det var noen som drev med avskrift i Slidre - prøv å kontakte Norodd Bergene

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.