Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Anne Minken

[#1346] Tyske yrkesbetegnelser

Recommended Posts

Gjest Anne Minken

Jeg trenger hjelp med noen av de tyske yrkesbetegnelsene i kirkeboka for Mariakirken i Bergen.1. Hva gjorde en rohgieser? Jeg antar at det må være en slags støper (giesser), men hva slags støping drev nr. 38181 Johan Erich Hesseler med?2. Hva betyr betegnelsene eigenhol/eigenholm? Er det det samme som eigenhändler? Og betyr det i såfall bare en som drev handel uavhengig av kontorene?3. Om nr. 38145 Bartolomaus Casper står det i merknadsrubrikken: "von der Masch,Eigenhot. im Engelg". Hva betyr dette?4. Er det noen betydningsforskjell på betegnelsene "dient bey" og "dienant bey"?mvh Anne Minken

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Britt Frank

2) Eigenhol finner jeg ikke. Men det kan jo være feil innføring/avskrift og skal egentlig hete eigenhdl., altså eigenhändler ("egen-handel").3) Kanskje "fra Maskinfabrikken Eigenhot. i Engelg..."? Stedet Engelg finner jeg ikke, derimot flere steder i Nordtyskland som begynner med Engel.. - Engeln ved Bremen, f.eks.4) "tjener hos/ved" og "Tjener hos/ved".

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.