Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Yngve Nedrebø

[#1381] Digitalarkivets aktivitet juli

Recommended Posts

Gjest Yngve Nedrebø

I juli viser telleverkene for DA at vi har hatt 1 664 447 søk, eller 53 692 søk per dag. Det er en liten oppgang fra juni, og en 6% oppgang fra samme måned i fjor.Det ble i juli publisert 161 nye databasefiler, av disse 123 1865-filer fra RHD. Digital-pensjonatet fikk en betydelig tilvekst i løpet av måneden. Ellers ble det lagt ut mange filer som gjelder emigrasjon og norske emigranter i USA. Digitalarkivet har nå lagt ut 2248 filer. I juli ble det i tillegg gjort tilgjengelig 41 tekstfiler med avskrifter av tingbøker og andre kilder (http://digitalarkivet.uib.no/sab/info.htm) I forbindelse med emigrantjubileet 4. juli ble det lagt ut en liten utstilling med informasjon og bilder knyttet til emigrasjonen fra Norge.Registreringsenhetene på Voss og i Stavanger har fortsatt arbeidet med registrering av emigranter. På Voss ble man ferdig med å registrere Trondheim emigrantprotokoll 13, og fortsatte arbeidet med protokollene 5-6, 12-13 og 16-17. Enheten hadde 46 dagsverk i juli, og registrerte 9078 emigranter. I Stavanger har arbeidet med å registrere emigranter fra Kristiania, protokollene 27-30 fortsatt. Enheten hadde 36 dagsverk i juli, og registrerte 6528 emigranter.Ved Statsarkivet i Bergen er arbeidet med registrering av lakunene fra Kristiansand fortsatt, i tillegg til at man har registrert nordmenn i Texas, Nevada, New Hampshire, New Jersey og New Mexico, i alt rundt 4000 registreringer. I tillegg har det vært arbeidet med databasene over vigde i Stord og Os (begge lagt ut), samt døpte i Kinn, og døde i Helgheim sokn i Jølster (lagt ut).

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Lars Løkkebø

HeiJeg ser av aktivitetsrapporten at dere arbeider med døpte i Kinn. Kan du si/skrive noe om for hvilket tidsrom dette gjelder og når dette materialet eventuelt blir lagt ut.Dette har jeg ventet på lenge, for jeg har selv prøvd å tyde kirkeboka for enkelte år, og den er til tider mer eller mindre uleselig.Venter i spenning på at dette blir lagt ut.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Vi har ferdig dataregistrert vielsene opp til 1815, men korrekturen har måttet vente. Registreringen av døpte er kommet opp til 1808, og skriften og rotet til Claus Finde har fått registratoren til å sukke tungt mang en gang. Men hun skriver seg trolig gjennom det vanskeligste partiet i dag. Vi hadde håpet å få lagt materialet ut i løpet av sommeren. Vi håper fortsatt.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.