Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Anne Strande

[#1392] Arkiv over metodister ?

Recommended Posts

Gjest Anne Strande

Jens J. Jensen i fra Tønsberg er født i Tønsberg i 1865 og er i metodistkirken. Resten av familien står registrert uten trossamfunn. Hvordan skal jeg kunne skaffe frem opplysninger om familiens barn da? MVH Anne Strande

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Liv Mykland har skrevet bok om dissentersamfunnenes arkiver, og en tidligere artikkel av henne om samme emne er å finne på internett:http://digitalarkivet.uib.no/sab/dissenter.htDer skriver hun bl.a. "Metodistkirken .. mener at eldre arkivmateriale gjennomgående er godt bevart. Metodistkirken har også et sentralisert arkivbevaringsarbeid: Eldre arkiv skal sendes inn til Metodisme Historisk Selskap i Oslo, der man ordner materialet og der det er mulig for forskere å benytte det."

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Sissil Bruun Sørensen

Det er også mulig å ringe/skrive direkte til kirken, og få informasjon dersom kirkebøkene ikke er videresendt. Jeg fikk utført et oppslag om en vielse på 1800-tallet i løpet av et par minutter.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.