Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Lars Løkkebø

[#1395] Domsakter

Recommended Posts

Gjest Lars Løkkebø

HeiJeg bare lurer på hva slags informasjon jeg kan finne i domsaktene.Jeg lurer på domsakt for Ole Olsen fra Løkebø, domsakt nummer 40, 1887, pakkenummer 483.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest S Sandsmark

Der er ofte svert mye innformasjon omkring en dom. Vitneavhør (opptil 200 vitner i en drapsak) det kan fortelle om den tids sosiale forhold og om omgangskretsen til domfelte,og selfølgelig om lovbruddet og om vedkommende tidligere er straffet-osv. Hilsen-Sigbjørn

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Domsaktene er ofte svært gode kilder. Dersom den dømte har vært dømt tidligere, vil de tidligere aktene som regel følge den nye, og dermed får man en samlet oversikt over samtlige kjente meritter.Til det konkrete spørsmålet Martin Larsen Løkkebø og Ole Olsen Løkkebø d.y. var bøtelagt av futen i Sunn- og Nordfjord for ulovlig hjortejakt. Boten var kroner 50. De to nektet å vedta, og saken gikk til domstolen, der resultatet ble at de "for Politiets Tiltale i denne Sag fri at være". Sakspapirene gikk deretter til Fogden for arkivering.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.