Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Svein Skartsæterhagen

[#1402] Fast bosted utfra folketellingene

Recommended Posts

Gjest Svein Skartsæterhagen

Folketellingen 1900 registrerte personene der de oppholdt seg på ett bestemt tidspunkt. Samlelinjen øverst pr. gård inneholder totaltall om antall personer hjemmehørende på gården, men ikke hvem som ev. ikke er hjemmehørende og hvor de andre bodde. Dessuten virker det som disse sumtallene ofte er feil.Inneholder orginalmaterialet informasjon om det faste bosted for de personer som tilfeldigvis oppholdt seg utenfor sitt bosted da tellingen ble foretatt?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Originalskjemaets rubrikk 5: "For dem, som kun var midlertidigt tilstedeværende: sædvanligt Bosted", og tilsvarende rubrikk 6: "For dem, som var midlertidigt fraværende: antageligt Opholdssted 3 December".All informasjonen fra originalen skal være med i den utgaven som er ute på nettet, og under "Sedvanlig bosted" skal man finne opplysningene om hvor personen var hjemmehørende, og der man skal finne opplysningene om samme person.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Svein Skartsæterhagen

Jeg har et tilfelle (Solhaug i Berg kommune i Østfold) hgvor det står følgende i øverste linje: Antall personer: 7 Personer tilstede: 6-3-3 Personer hjemmehørende: 4 Men "Sedvanlig bosted" vises ikke. (og jeg har sjekket via "Velg felt å sjå" at det er krysset av for "Sedvanlig bosted"). Hvordan skal tallene ovenfor da forstås? Kjernefamilien i det aktuelle tilfellet består av foreldre og 3 barn (alle under 10 år).

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.